Opis

O OLEJU Z OPUNCJI FIGOWEJ z MINISTERSTWO DOBREGO MYDŁA

OLEJ Z OPUNCJI FIGOWEJ MINISTERSTWO DOBREGO MYDŁA 02

Organiczny, nierafinowany i zimnotłoczony olej z opuncji kaktusowej.

Mały, ale wariat! ;)

Jeśli nas już Państwo nieco znają to wiecie, że wolimy taniej niż drożej oraz też prosto i bez zbędnego nadmiaru. I że trzymamy się tych zasad zarówno w pracy jak i w pielęgnacji. Ale teraz zobaczą Państwo anomalię.

Anomalia przybyła do nas już wiele miesięcy temu w postaci maleńkiej próbeczki – kilka mililitrów oleju. Przyjęta została raczej chłodno, z dystansem, ale i z zaciekawieniem.

“Dobra, dawajcie go tu, zobaczymy czym się świat tak zachwyca”. Wydawał się bowiem być złożony nie (jak każdy przyzwoity olej) z kwasów tłuszczowych, ale z przesady. Nieprzyzwoicie wydumany, najdroższy olej świata. Wytłoczenie każdego litra wymaga zebrania niemal pół tony (a tym samym milionów sztuk) nasionek opuncji kaktusowej! Nasionka mozolnie wydobywa się z owoców, a następnie tłoczy metodą “na zimno” aby uzyskać “cudowny eliksir”. Państwo sobie wyobrażają? Czy to naprawdę konieczne?

Widocznie konieczne. Bo ouncja pożarła nam serca i zmusiła do brato, a raczej siostrobójczej, walki o ostatnie kropelki.

Lekka, matowa w wykończeniu, świetnie się wchłania, pozostawiając skórę tak aksamitną, że można zwariować.

Bogata w fitosterole, gamma tokoferol i kwasy Omega 6, intensywnie regeneruje i przywraca nawilżenie skórze suchej i podrażnionej.

Posiada wyjątkowe właściwości immunostymulujące – wspomaga układ odpornościowy skóry, czyniąc ją mniej podatną na wpływ czynników zewnętrznych.

Wspomaga gojenie, łagodzi podrażnienia i stany zapalne, pomaga w odbudowywaniu i uelastycznianiu naskórka.

Łagodzi pracę gruczołów łojowych i posiada właściwości antybakteryjne – sprawdza się więc w pielęgnacji skóry tłustej, problematycznej i trądzikowej.

Działa antyoksydacyjnie i wygładzająco, stanowiąc naturalną broń do walki ze zmarszczkami.

Uznawana jest za niewywołującą alergii.

Idealna do pielęgnacji cery delikatnej i dojrzałej.

 

SPOSÓB UŻYCIA OLEJU Z OPUNCJI FIGOWEJ

OLEJ Z OPUNCJI FIGOWEJ MINISTERSTWO DOBREGO MYDŁA 01

Stosuj jako:

zamiennik kremu, serum pod oczy

 Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną (na przykład hydrolatem) skórę twarzy.

Delikatnie, okrężnymi ruchami wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.

 

SKŁAD OLEJU Z OPUNCJI FIGOWEJ

Kliknij w wybrany składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej.

Ingredients (INCI): Opuntia Ficus-Indica Seed Oil
Skład (tłumaczenie): Olej z nasion opuncji figowej

Pojemność: 15 ml